Platýz v trojobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Platýz - filety
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 171.3 mg
  • Draslík 784.4 mg
  • Vláknina 2657.2 mg
  • Vitamín A 2657.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filety z platýze (nerozmrazené) osolíme, ihned obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.

  • 2

    Porce usmažíme do zlatova na oleji po obou stranách.

  • 3

    Podáváme s bramborovými hranolky. Na každou porci ryby položíme dílek citronu a snítku petrželky.

Komentáře k receptu