Pudink s jablky a oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 2 ks Jablka
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 168.8 mg
  • Vláknina 5030 mg
  • Vitamín A 5030 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi necháme zkaramelizovat dvě lžíce cukru. Vmícháme nasekané oříšky, rozetřeme na alobal potřený olejem, vychladíme a rozdrtíme.

  • 2

    Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, jednu čtvrtinu pokrájíme na plátky a zbylé čtvrtky rozkrájíme na malé kousky. Jablka podusíme ve 100 ml vody s citronovou šťávou a necháme okapat.

  • 3

    Umícháme žloutek, 4 lžíce mléka, pudinkový prášek a cukr, přilijeme do zbylého mléka, povaříme. Vmícháme sníh, ušlehaný z bílků, přidáme podušené kousky jablek, rozdělíme do pohárů. Každou porci ozdobíme proužky jablek a rozdrceným krokantem.

Komentáře k receptu