Pudink s jablky a oříšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 9 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 73.8 mg
- Draslík 168.8 mg
- Vláknina 5030 mg
- Vitamín A 5030 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi necháme zkaramelizovat dvě lžíce cukru. Vmícháme nasekané oříšky, rozetřeme na alobal potřený olejem, vychladíme a rozdrtíme.
-
2
Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, jednu čtvrtinu pokrájíme na plátky a zbylé čtvrtky rozkrájíme na malé kousky. Jablka podusíme ve 100 ml vody s citronovou šťávou a necháme okapat.
-
3
Umícháme žloutek, 4 lžíce mléka, pudinkový prášek a cukr, přilijeme do zbylého mléka, povaříme. Vmícháme sníh, ušlehaný z bílků, přidáme podušené kousky jablek, rozdělíme do pohárů. Každou porci ozdobíme proužky jablek a rozdrceným krokantem.