Jemné koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 150 g Povidla švestková
  • 200 g Náplň tvarohová
  • 12 ks Cukr kostkový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 šálek Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 115.1 mg
  • Draslík 145.3 mg
  • Vláknina 3880 mg
  • Vitamín A 3880 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy s moukou rozdrobíme dorždí, osolíme a přidáme olej, vejce, vlažné mléko, cukr a vypracujeme těsto. Necháme je 30 minut kynout.

  • 2

    Z vykynutého těsta tvarujeme koláčky. Polovinu naplníme povidly a polovinu tvarohem.

  • 3

    Koláčky upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu