Fazole po mexicku
Suroviny
- 400 g Fazole červené
- 300 g Hovězí maso mleté
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Tabasco
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 0.2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 6 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 47.1 mg
- Draslík 1880 mg
- Vláknina 34262.7 mg
- Vitamín A 34262.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočené fazole scedíme a v čerstvé vodě uvaříme téměř do měkka.
-
2
Na sádle osmahneme mleté maso, přidáme jemně nakrájenou cibuli a česnek, znovu osmahneme. Vmícháme mletou papriku, trochu vody a dusíme, až maso změkne.
-
3
Oloupaná rajčata pokrájíme na kousky, očištěné papriky na nudličky, spolu s kořením, fazolemi a solí přidáme k masu, dusíme do měkka.
-
4
Podáváme s chlebem.