Fritované žampiony
Suroviny
- 20 g Sýr Parmezán
- 40 g Majonéza
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Žampiony čerstvé
- 60 ml Jogurt bílý
- 28 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Rajčata
- 0.5 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.125 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 19 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 66.9 mg
- Draslík 401.8 mg
- Vláknina 4229.8 mg
- Vitamín A 4229.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutek, pivo, mouku a nastrouhaný sýr zpracujeme na hladké těsto, necháme chvíli bobtnat.
-
2
Smícháme majonézu, prolisovaný česnek, jogurt a větší část nasekaných bylinek. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
-
3
Z bílku ušleháme pevný sníh, vmícháme do těsta. Očištěné žampiony v těstíčku namočíme, po okapání osmažíme na oleji do zlatova.
-
4
Omyté listy salátu a plátky omytých rajčat upravíme na talíře, poklademe žampiony, přelijeme trochou omáčky. Pokrm posypeme zbylými bylinkami.
-
5
Podáváme jako teplý předkrm.