Fritované žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sýr Parmezán
  • 40 g Majonéza
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 60 ml Jogurt bílý
  • 28 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Rajčata
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.125 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 66.9 mg
  • Draslík 401.8 mg
  • Vláknina 4229.8 mg
  • Vitamín A 4229.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutek, pivo, mouku a nastrouhaný sýr zpracujeme na hladké těsto, necháme chvíli bobtnat.

  • 2

    Smícháme majonézu, prolisovaný česnek, jogurt a větší část nasekaných bylinek. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.

  • 3

    Z bílku ušleháme pevný sníh, vmícháme do těsta. Očištěné žampiony v těstíčku namočíme, po okapání osmažíme na oleji do zlatova.

  • 4

    Omyté listy salátu a plátky omytých rajčat upravíme na talíře, poklademe žampiony, přelijeme trochou omáčky. Pokrm posypeme zbylými bylinkami.

  • 5

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu