Kuřecí játra v bagetách
Suroviny
- 400 g Játra kuřecí
- 400 g Bageta
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 0.5 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 4 polévková lžíce Kečup
- 0.27 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 8 g
- Sodík 828 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 345.8 mg
- Draslík 454.7 mg
- Vláknina 6732.8 mg
- Vitamín A 6732.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná kuřecí játra nakrájíme na kousky. Na sádle zpěníme cibuli, pokrájenou na kolečka, přidáme játra a opékáme je za stálého míchání 5 minut.
-
2
K játrům vmícháme očištěné, na nudličky rozkrájené papriky, přidáme kečup, worcester, koření a opékáme ještě 2 minuty. Potom játra osolíme.
-
3
Bagety podélně rozkrojíme, vydlabeme střídku, naplníme játrovou směsí a prohřejeme v troubě nebo pod grilem.
-
4
Ihned podáváme.