Marinované řízky v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 264.7 mg
  • Draslík 877.1 mg
  • Vláknina 1098.3 mg
  • Vitamín A 1098.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí prsa nakrojíme po obvodu a zlehka naklepeme.

  • 2

    Rozetřený česnek smícháme s jemně nakrájenou cibulí, promícháme se sójovou omáčkou, cukrem a kořením. Marinádou potřeme řízky a necháme je několik hodin uležet v chladničce.

  • 3

    Připravíme těstíčko rozšleháním vajec, mouky, piva, oleje (1 lžíce) a kypřicího prášku. Řízky osolíme, namočíme do těstíčka a usmažíme po obou stranách na oleji.

  • 4

    Podáváme s bramborovým salátem.

Komentáře k receptu