Marinované řízky v pivním těstíčku
Suroviny
- 100 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Cibule
- 4 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 2 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 33 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 264.7 mg
- Draslík 877.1 mg
- Vláknina 1098.3 mg
- Vitamín A 1098.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kuřecí prsa nakrojíme po obvodu a zlehka naklepeme.
-
2
Rozetřený česnek smícháme s jemně nakrájenou cibulí, promícháme se sójovou omáčkou, cukrem a kořením. Marinádou potřeme řízky a necháme je několik hodin uležet v chladničce.
-
3
Připravíme těstíčko rozšleháním vajec, mouky, piva, oleje (1 lžíce) a kypřicího prášku. Řízky osolíme, namočíme do těstíčka a usmažíme po obou stranách na oleji.
-
4
Podáváme s bramborovým salátem.