Vepřová žebírka v kyselém zelí
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 850 ml Zelí kysané
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 4 ks Vepřová žebra
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Petržel - nať
- 4 ks Jalovec
- 2 ks Jablka
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 0.18 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 11 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 12.4 mg
- Draslík 665.3 mg
- Vláknina 14629.9 mg
- Vitamín A 14629.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Omytá jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme je na kousky. Slaninu krájíme na proužky.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli se slaninou. Přidáme zelí, kousky jablek, bobkový list, jalovec a 1/8 l vody. Vše dusíme pod poklicí asi hodinu.
-
3
Omytá žebírka osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na oleji tak, aby maso zůstalo šťavnaté. Zmírníme oheň a pečeme ještě 20 minut, maso obracíme.
-
4
Zelí dochutíme solí a cukrem, podáváme spolu se žebírky na ploché míse. Pokrm ozdobíme snítkou petrželky.
-
5
Vhodná příloha je bramborová kaše.