Zapečené vepřové medailonky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 24 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 87.8 mg
- Draslík 433.7 mg
- Vláknina 2439.8 mg
- Vitamín A 2439.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na 8 plátků, na oleji je po každé straně opékáme asi 3 minuty a potom je osolíme a opepříme.
-
2
Oloupeme pomeranč, odkrojíme i spodní bílou slupku a z dílků vydlabeme dužinu.
-
3
Opečené plátky masa obložíme nakrájeným sýrem a dílky pomeranče. Zapékáme asi 2 minuty pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.
-
4
Medailonky ozdobíme snítkou meduňky a podáváme s bagetou jako předkrm.