Zapečené vepřové medailonky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová plec
  • 80 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Meduňka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 87.8 mg
  • Draslík 433.7 mg
  • Vláknina 2439.8 mg
  • Vitamín A 2439.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na 8 plátků, na oleji je po každé straně opékáme asi 3 minuty a potom je osolíme a opepříme.

  • 2

    Oloupeme pomeranč, odkrojíme i spodní bílou slupku a z dílků vydlabeme dužinu.

  • 3

    Opečené plátky masa obložíme nakrájeným sýrem a dílky pomeranče. Zapékáme asi 2 minuty pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.

  • 4

    Medailonky ozdobíme snítkou meduňky a podáváme s bagetou jako předkrm.

Komentáře k receptu