Vepřový bůček na jehlách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salám měkký
  • 400 g Vepřový bok
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2.58 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 5 ks Cibule
  • 3 ks Brambory
  • 3 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Paprika červená
  • 0.5 ks Pórek
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 552 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 95.3 mg
  • Draslík 1410.5 mg
  • Vláknina 13548.8 mg
  • Vitamín A 13548.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý, vykostěný bůček zbavíme kůže a nakrájíme na menší plátky. Česnek rozetřeme, 1 cibuli jemně pokrájíme, přidáme koření, promícháme, přidáme bůček a znovu promícháme. Necháme proležet několik hodin v chladničce.

  • 2

    Maso osolíme, střídavě se čtvrtkami cibulí, plátky brambor, žampionů, kolečky salámu, kousky očištěné papriky a pórku napichujeme na jehly nebo na špejle.

  • 3

    Jehly vložíme do vymaštěného pekáče, zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě a občas podléváme horkou vodou.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu