Vepřový bůček na jehlách
Suroviny
- 100 g Salám měkký
- 400 g Vepřový bok
- 1 kávová lžička Sůl
- 2.58 kávová lžička Máslo čerstvé
- 5 ks Cibule
- 3 ks Brambory
- 3 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Paprika červená
- 0.5 ks Pórek
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 65 g
- Sodík 552 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 95.3 mg
- Draslík 1410.5 mg
- Vláknina 13548.8 mg
- Vitamín A 13548.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý, vykostěný bůček zbavíme kůže a nakrájíme na menší plátky. Česnek rozetřeme, 1 cibuli jemně pokrájíme, přidáme koření, promícháme, přidáme bůček a znovu promícháme. Necháme proležet několik hodin v chladničce.
-
2
Maso osolíme, střídavě se čtvrtkami cibulí, plátky brambor, žampionů, kolečky salámu, kousky očištěné papriky a pórku napichujeme na jehly nebo na špejle.
-
3
Jehly vložíme do vymaštěného pekáče, zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě a občas podléváme horkou vodou.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.