Houbový nákyp se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 800 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Houby čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.33 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 291.4 mg
  • Draslík 232.4 mg
  • Vláknina 21084 mg
  • Vitamín A 21084 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné houby nakrájíme na plátky, osolíme a podusíme na oleji. Zeleninu uvaříme téměř doměkka v osolené vodě, scedíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Do vymaštěné nákypové formy urovnáme vrstvy zeleniny, hub a nastrouhaného sýru. Krátce prohřejeme v troubě, zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou (nebo jogurtem) a pečeme, až vejce ztuhnou.

  • 3

    Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.

Komentáře k receptu