Houbový nákyp se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 23 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 291.4 mg
- Draslík 232.4 mg
- Vláknina 21084 mg
- Vitamín A 21084 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné houby nakrájíme na plátky, osolíme a podusíme na oleji. Zeleninu uvaříme téměř doměkka v osolené vodě, scedíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Do vymaštěné nákypové formy urovnáme vrstvy zeleniny, hub a nastrouhaného sýru. Krátce prohřejeme v troubě, zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou (nebo jogurtem) a pečeme, až vejce ztuhnou.
-
3
Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.