Bylinková omeleta s uzeným masem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Uzené maso vařené
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 527.7 mg
  • Draslík 180.7 mg
  • Vláknina 662 mg
  • Vitamín A 662 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso nakrájíme na kostičky. Žloutky rozšleháme s moukou, mlékem a solí, přidáme nastrouhaný sýr, nasekané bylinky, nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků a připravené maso.

  • 2

    Těsto nalijeme do máslem vymazané dortové formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu