Jednoduchá fazolková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 67.6 mg
  • Draslík 283.2 mg
  • Vláknina 6750 mg
  • Vitamín A 6750 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky vložíme do vody a vaříme asi 50 minut.

  • 2

    Uvařené zahustíme Solamylem, rozmíchaným v mléce, poté zvolna za častého míchání dovaříme. Před koncem varu polévku osolíme.

  • 3

    Nakonec do polévky rozmícháme vejce a podáváme.

Komentáře k receptu