Ostružinové řezy
Suroviny
- 270 g Mouka polohrubá
- 220 g Cukr moučkový
- 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Máslo čerstvé
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Cukr vanilka
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 dl Mléko polotučné
- 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 14 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 87.6 mg
- Draslík 188.8 mg
- Vláknina 3596.8 mg
- Vitamín A 3596.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Teplé mléko, cukr (120 g), vejce a olej rozšleháme v míse. Přidáme mouku (120 g) s kypřicím práškem a kakaem, vše rychle rozmícháme.
-
2
Těsto nalijeme do máslem vymazaného, hrubou moukou vysypaného pekáče, povrch uhladíme tak, aby okraje byly vyšší.
-
3
Celý povrch těsta poprášíme 2 lžícemi hladké mouky, poklademe omytými ostružinami a posypeme drobenkou, připravenou ze 150 g polohrubé mouky, 100 g másla a 100 g moučkového cukru.
-
4
Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.