Ostružinové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 270 g Mouka polohrubá
  • 220 g Cukr moučkový
  • 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 87.6 mg
  • Draslík 188.8 mg
  • Vláknina 3596.8 mg
  • Vitamín A 3596.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Teplé mléko, cukr (120 g), vejce a olej rozšleháme v míse. Přidáme mouku (120 g) s kypřicím práškem a kakaem, vše rychle rozmícháme.

  • 2

    Těsto nalijeme do máslem vymazaného, hrubou moukou vysypaného pekáče, povrch uhladíme tak, aby okraje byly vyšší.

  • 3

    Celý povrch těsta poprášíme 2 lžícemi hladké mouky, poklademe omytými ostružinami a posypeme drobenkou, připravenou ze 150 g polohrubé mouky, 100 g másla a 100 g moučkového cukru.

  • 4

    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu