Chřest se žampiony
Suroviny
- 5.6 g Máslo čerstvé
- 150 g Žampiony čerstvé
- 200 g Chřest sterilovaný
- 1 ks Paprika červená
- 0.5 ks Bujón hovězí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 79 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 6 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 15.5 mg
- Draslík 252.2 mg
- Vláknina 3182.3 mg
- Vitamín A 3182.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme na rozehřáté máslo, pokapeme citronovou šťávou a chvíli podusíme. Poprášíme je moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody a rozmícháme. Přidáme trochu bujónu a krátce povaříme.
-
2
Do omáčky vlijeme smetanu, osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou a prohřejeme.
-
3
Chřest ohřejeme v nálevu, scedíme a osušíme na utěrce. Rozdělíme na talíře, polijeme žampionovou omáčkou, ozdobíme kroužky papriky.
-
4
Podáváme jako teplý předkrm.