Plněné vepřové kotlety
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Vepřové kotlety
- 3 ks Žampiony čerstvé
- 0.5 ks Bujón hovězí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.7 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 23 g
- Sodík 615 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 223.8 mg
- Draslík 997.4 mg
- Vláknina 3789.8 mg
- Vitamín A 3789.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V omytých kotletách prořízneme ploché kapsy, kotlety mírně naklepeme a maso částečně uvolníme od kostí.
-
2
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, osmahneme na lžíci sádla, zalijeme vejci, osolíme a umícháme hustší náplň.
-
3
Plátky šunky poklademe plátky sýra, potřeme žampionovou směsí a stočíme do závitků. Závitky vložíme do kapes v kotletách, které na okrajích sklepneme a upevníme jehlami. Maso osolíme, opepříme, zvolna opékáme na sádle po obou stranách.
-
4
Měkké kotlety přendáme na talíře, do výpeku přidáme worcester, bujón, trochu vody a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu.
-
5
Kotlety na talířích šťávou přelijeme a podáváme s bramborovými hranolky.