Plněné vepřové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 3 ks Žampiony čerstvé
  • 0.5 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.7 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 615 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 223.8 mg
  • Draslík 997.4 mg
  • Vláknina 3789.8 mg
  • Vitamín A 3789.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V omytých kotletách prořízneme ploché kapsy, kotlety mírně naklepeme a maso částečně uvolníme od kostí.

  • 2

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, osmahneme na lžíci sádla, zalijeme vejci, osolíme a umícháme hustší náplň.

  • 3

    Plátky šunky poklademe plátky sýra, potřeme žampionovou směsí a stočíme do závitků. Závitky vložíme do kapes v kotletách, které na okrajích sklepneme a upevníme jehlami. Maso osolíme, opepříme, zvolna opékáme na sádle po obou stranách.

  • 4

    Měkké kotlety přendáme na talíře, do výpeku přidáme worcester, bujón, trochu vody a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu.

  • 5

    Kotlety na talířích šťávou přelijeme a podáváme s bramborovými hranolky.

Komentáře k receptu