Krůtí ragú na víně
Suroviny
- 200 g Cibule
- 600 g Krůtí stehna
- 800 g Brambory
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Víno bílé
- 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 11 g
- Sodík 331 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 1474.2 mg
- Vláknina 12962.5 mg
- Vitamín A 12962.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté krůtí stehno mírně naklepeme a nakrájíme na kostky.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, odstavíme z ohně, vmícháme mletou papriku.
-
3
Do vymaštěného kastrolu vložíme připravené maso, pokryjeme je cibulí, očištěnou, na nudličky pokrájenou paprikou, oloupanými, na kousky rozkrájenými rajčaty a vše posypeme krájeným česnekem, kmínem a solí. Mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do poloměkka.
-
4
Přidáme chilli koření, oloupané, na kostky nakrájené brambory, víno a dusíme, až maso i brambory změknou.
-
5
Podáváme se zeleninovým salátem.