Kuřecí pilaf
Suroviny
- 300 g Špenátový protlak mražený
- 600 g Kuřecí prsa
- 400 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 350 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.75 hrnek Rýže loupaná
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 10 g
- Sodík 719 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 97.8 mg
- Draslík 895.8 mg
- Vláknina 19510.4 mg
- Vitamín A 19510.4 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na hlubší pánvi rozpalte olej a tři minuty na něm opékejte cubulku, dokud nezměkne, pak na ni nasypte kari a chvilku všechno míchejte. Přidejte kousky kuřete, ze všech stran orestujte, osolte, opepřete, přidejte rýži a minutu opékejte.
-
2
Přilijte vývar. Až se zaščne vařit, ztlumte oheň a přikryjte pánev pokličkou. Po deseti minutách nasypte do pánve mraženou zeleninu, zamíchejte a na povrch nakonec dejte špenát. Pánev zakryjte a vařte aby rýže změkla a všechna voda zmizela. Jeslti voda zmizí dřív než rýže změkne, můžete jí ještě trochu přidat.
-
3
Hotový pilaf dobře promíchejte.