Marinovaná žebra
Suroviny
- 9 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Paprika mletá sladká
- 20 ml Hořčice
- 120 ml Melasa
- 20 ml Olej olivový
- 75 ml Ocet vinný
- 40 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 75 ml Sirup javorový
- 250 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Koření grilovací
- 1 stroužek Česnek
- 1.2 kg Vepřová žebra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1115 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 76 g
- Sodík 1215 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 243 mg
- Draslík 1295.3 mg
- Vláknina 1446 mg
- Vitamín A 1446 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebra vložíme do mělké větší mísy, potřeme bohatě olejem smíchaným s grilovacím kořením, zakryjeme a necháme v chladnu několik hodin marinovat.
-
2
Z předepsaných ingrediencí smícháme grilovací omáčku, kterou na pánvi povaříme 10 minut, dokud nezhoustne. Vychladlou omáčku naneseme na marinované maso a grilujeme pozvolna, často otáčíme a potíráme omáčkou, až je maso propečené a křupavé.