Grilovaná vepřová žebírka s tabaskem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr třtinový
  • 80 g Hořčice
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 250 ml Kečup
  • 5 ml Tabasco
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.8 kg Vepřová žebra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1432 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 834 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 364.5 mg
  • Draslík 1094.3 mg
  • Vláknina 1515 mg
  • Vitamín A 1515 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka rozdělíme na porce po 2-3 žebrech. Poskládáme je do velké mísy.

  • 2

    Na marinádu rozmícháme cukr, ocet, hořčici a kečup. Přidáme prolisovaný česnek, okořeníme tabaskem. Promícháme se žebírky, necháme odležet nejméně 4 hodiny.

  • 3

    Pak je asi 30 minut opékáme na grilu. Přitom je potíráme marinádou. Osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu