Medová marináda se sherry ke grilovaným žebírkům

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Med včelí
  • 25 g Sůl
  • 25 g Cukr krupice
  • 5 g Pepř černý celý
  • 1500 g Vepřová žebra
  • 50 g Oregano čerstvé
  • 100 ml Sherry brandy
  • 150 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1663 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 2712 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 303.8 mg
  • Draslík 1106.7 mg
  • Vláknina 947.5 mg
  • Vitamín A 947.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 15.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka omyjeme, osušíme a rozložíme do ploché široké mísy. Česnek a šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Smícháme s olejem, sherry, oreganem, cukrem, solí a pepřem. Marinádou přelijeme žebírka a několikrát je obrátíme. Mísu zakryjeme pokličkou nebo fólií a odložíme na chladné místo. Necháme marinovat nejméně 24 hodin.

  • 2

    Maso necháme dobře okapat a marinádu zachytíme. Žebírka rozložíme na gril a pomalu propékáme. Několikrát obrátíme a často potíráme zbylou marinádou. Po 15 minutách maso potřeme medem a grilujeme dalších 10 minut, dokud se nevytvoří zlatavá kůrka.

  • 4

Komentáře k receptu