Drůbeží pudink s mozečkem a husími játry
Suroviny
- 100 g Hrášek
- 100 g Chřest bílý
- 200 g Játra husí
- 100 g Květák
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Žampiony čerstvé
- 100 g Vepřový mozek
- 250 ml Mléko polotučné
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 ks Slepice
- 1 ks Citronová kůra
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4923 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 233 g
- Sodík 2695 mg
- Bílkoviny 586 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 6270.2 mg
- Draslík 6140.6 mg
- Vláknina 26147 mg
- Vitamín A 26147 mg
- Vitamín B6 10.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 159.2 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 147.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Doměkka uvaříme slepici ve slané vodě a necháme vychladnout. Vyndáme, stáhneme kůži, maso vykostíme a nakrájíme na kostičky. Připravíme světlou jíšku z másla a mouky.
-
2
Rozředíme mlékem, povaříme a necháme vychladnout.
-
3
Přidáme žloutky.
-
4
Mozeček očistíme, odstraníme blanku, naškrabeme husí játra a smícháme s jíškou, s masem a připravenou zeleninou.
-
5
Ušleháme tuhý sníh z bílků. Zamícháme zlehka parmezán, sůl a vmícháme do směsi.
-
6
Vymažeme pudinkovou formu, vysypeme strouhankou a dva prsty pod okraj ji naplníme masovou směsí.
-
7
Uzavřeme formu a ve vodní lázni hodinu vaříme.
-
8
Vyklopíme na předehřátou mísu a podáváme teplé.