Hradecké koule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1340 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 117 g
- Sodík 96965 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 284.6 mg
- Draslík 392.6 mg
- Vláknina 7452.5 mg
- Vitamín A 7452.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umeleme maso a játra. Přidáme utřený česnek, sůl a pepř, vejce a žemli (žemle předem namočená v mléce a vymačkaná). Vše dobře promícháme.
-
2
Vlhkýma rukama tvoříme menší koule a vkládáme je do pekáčku, který jsme si vymazali sádlem. Pokmínujeme, podlijeme trochou vody a pečeme.
-
3
Podáváme s chlupatým knedlíkem a dušeným kysaným zelím.