Hradecké koule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Játra vepřová
  • 400 g Vepřové maso tučné
  • 1 ks Sádlo škvařené
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 ks Kmín celý
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1340 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 117 g
  • Sodík 96965 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 284.6 mg
  • Draslík 392.6 mg
  • Vláknina 7452.5 mg
  • Vitamín A 7452.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umeleme maso a játra. Přidáme utřený česnek, sůl a pepř, vejce a žemli (žemle předem namočená v mléce a vymačkaná). Vše dobře promícháme.

  • 2

    Vlhkýma rukama tvoříme menší koule a vkládáme je do pekáčku, který jsme si vymazali sádlem. Pokmínujeme, podlijeme trochou vody a pečeme.

  • 3

    Podáváme s chlupatým knedlíkem a dušeným kysaným zelím.

Komentáře k receptu