Vepřová pečeně s játrovými noky
Suroviny
- 150 g Cibule
- 60 g Cibule
- 300 g Chléb konzumní
- 350 g Játra vepřová
- 8 g Sůl
- 5 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 4 g Kmín celý
- 50 g Strouhanka
- 900 g Vepřová plec
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Hořčice
- 40 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1213 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 323.6 mg
- Draslík 707.8 mg
- Vláknina 2151.7 mg
- Vitamín A 2151.7 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek utřeme se solí a potřeme jím vepřové maso vcelku. Posypeme kmínem, vložíme do pekáčku, přidáme celé cibule, podlijeme vodou a dáme péct. Průběžně podléváme.
-
2
Vepřová játra umeleme na masovém strojku, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, mléko, mouku, sůl, pepř, vejce a vypracujeme hladké játrové těsto. Tvarujeme noky nebo knedlíčky, které zavařujeme asi 5-7 minut.
-
3
Vepřovou pečeni naporcujeme, rozdělíme na talíře a doplníme játrovými noky, hořčicí a podáváme s chlebem.