Játrová paštika pečená v terině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra vepřová
  • 250 g Vepřové maso libové
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 300 g Anglická slanina
  • 2 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 4 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 888 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 320 g
  • Sodík 1283 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 661.6 mg
  • Draslík 651.8 mg
  • Vláknina 12303.6 mg
  • Vitamín A 12303.6 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1618.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá vepřová játra, vepřové maso a prorostlou slaninu pokrájíme na kousky a dvakrát přemeleme na masovém strojku. Pomletou směs dáme do mísy, osolíme a výrazně opepříme.

  • 2

    Cibuli a mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. V pánvi na rozehřátém másle dáme zpěnit pokrájenou cibuli s mrkví, zakryjeme pokličkou a chvíli dusíme. Pak k zelenině přidáme petrželku, vajíčka, mleté maso a důkladně vše promícháme. Dochutíme červeným vínem Madeirou a bílým vínem.

  • 3

    Vezmeme formu na terinu, vymažeme ji olejem a naplníme játrovou paštikou. Terinu zakryjeme víkem a vložíme do hrnce s vroucí vodou. Hrnec pak vložíme do předehřáté trouby na 160°C a paštiku pečeme 90 minut.

  • 4

    Upečenou terinu necháme vychladnout, pak nakrájíme porce a podáváme ji jako předkrm s čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu