Vepřové ledvinky nakyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 30 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 1001.5 mg
- Draslík 848.2 mg
- Vláknina 1731.5 mg
- Vitamín A 1731.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky podélně rozpůlíme, očistíme, omyjeme a necháme asi 15 minut máčet ve studené vodě. Potom je osušíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme ledvinky a opékáme je asi 8 minut. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
-
3
Zakysanou smetanu rozkvedláme s moukou, přidáme k ledvinkám a chvíli povaříme. Pokrm podle chuti přisolíme a přikyselíme.