Pikantní kuřecí steak se šunkou, kysaným zelím a s chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 6 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 70.4 mg
- Draslík 771.2 mg
- Vláknina 7321.6 mg
- Vitamín A 7321.6 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kuřecí prsa rozkrojíme podélně na tenčí plátky, osušíme je, osolíme, posypeme mletým pepřem. Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, ostraníme semínka a pokrájíme ji na tenké nudličky.
-
2
V teflonové pánvi si rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme kuřecí prsa, z každé strany dozlatova. Během restování (z každé strany přibližně 3-4 minuty), plátky posypeme červenou paprikou. Poté maso odložíme stranou, na omastek dáme pokrájenou cibuli s chilli a za stálého míchání smažíme téměř dorůžova. K cibulce přidáme kysané zelí, dochutíme ho solí i případně cukrem (podle kyselosti) a pod poklicí zelí dusíme 10-12 minut. k zelí ke konci dušení přimícháme rajskou šťávou. Na zelí poklademe kuřecí prsa, na každý steak položíme plátek šunky a pod poklicí necháme vše prohřát 3-5 minut.
-
3
Kuřecí steaky s plátkem šunky opatrně dáme na talíře, okolo poklademe kysané zelí a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.