Zelenina dušená se šunkou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Paprika zelená
  • 250 g Cibule
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Šunka dušená
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1045 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 257.8 mg
  • Draslík 664 mg
  • Vláknina 8700 mg
  • Vitamín A 8700 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé papriky vložíme na pár minut do vyhřáté trouby, vyjmeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, Rajčata scedíme, necháme okapat a trochu pokrájíme, cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, šunku nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme papriky s cibulí, orestujeme, přidáme rajčata, šunku, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Přilijeme rozkvedlaná vejce, rychle promícháme, necháme ztuhnout a odstavíme. Nakonec posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu