Kantonské nudle
Suroviny
- 1600 g Nudle široké
- 1000 g Kuřecí prsa
- 200 g Žampiony čerstvé
- 200 g Pórek
- 100 g Kedlubna
- 30 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Glutasol
- 15 g Petržel - nať
- 500 g Šunka dušená
- 100 g Solamyl
- 100 g Houby černé
- 180 ml Víno bílé
- 150 ml Vývar drůbeží
- 400 ml Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1210 kcal
- Sacharidy 139 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1339 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 138 g
- Cholesterol 111.4 mg
- Draslík 521.1 mg
- Vláknina 2071 mg
- Vitamín A 2071 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, propláchneme je studenou vodou a necháme na cedníku okapat.
-
2
V hluboké pánvi opečeme na malém množství oleje těstoviny do chřupava a dáme je na teplo.
-
3
Do pánve nalijeme vývar a přidáme na nudličky nakrájené, uvařené kuřecí maso (svalovina - prsíčka nebo stehna).
-
4
Šunku nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, očištěný a omytý pórek, kedlubny nebo bambusové výhonky nakrájíme také na nudličky a spolu s černými houbami přidáme do pokrmu. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme glutasol a krátce povaříme.
-
5
Nakonec směs zahustíme máčeným škrobem, zakápneme olejem a přelijeme přes těstoviny.
-
6
Při podávání zdobíme pokrm omytou a jemně překrájenou petrželovou natí.