Remuláda s celerem a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 1 hrst Rukola
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 plátek Šunka dušená
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 1.5 polévková lžíce Křen smetanový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 1.5 mg
  • Draslík 371.5 mg
  • Vláknina 4567.5 mg
  • Vitamín A 4567.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nahrubo nastrouháme celer, který dáme ihned do 300ml studené vody s citronovou šťávou, aby nezhnědl. Po scezení necháme dobře okapat

  • 2

    a promícháme s kapary, křenem, majonézou, hořčicí, osolíme a opepříme.

  • 3

    Na talíř upravíme plátky šunky a připravenou remuládu, přidáme pár zelených lístků. Šunku také můžeme srolovat a remuládou naplnit. Do doby podávání dáme vychladit.

Komentáře k receptu