Penne rigate se šunkou a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 25 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 22.3 mg
- Vláknina 260.3 mg
- Vitamín A 260.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu másla zahřejeme s olejem v hrnci. Jakmile začně máslo pěnit, nasypeme rozmražený hrášek a utřený stroužek česneku. Přilijeme kuřecí vývar.
-
2
Přidáme nakrájenou petržel, osolíme a opepříme. Často mícháme, vaříme na mírném ohni 7 minut, dokud se přebytečná tekutina nevyvaří.
-
3
Přilijeme polovinu množství smetany a uvedeme do bodu varu. Vaříme, až omáčka zhoustne a dobře spojí hrášek. Odstavíme z plotny, vložíme parmskou šunku a dle chuti dokořeníme.
-
4
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
-
5
Ihned po slití těstovin zahřejeme v hrnci, ve kterém se těstoviny vařily, zbylé máslo a smetanu. Přidáme těstoviny a promícháme, aby se těstoviny obalily smetanou. Nakonec přilijeme omáčku a ihned podáváme.