Nákyp z květáku s bešamelem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 15 g
- Sodík 753 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 381.8 mg
- Vláknina 4740 mg
- Vitamín A 4740 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Po uvaření necháme květák řádně okapat.
-
2
Na nepřilnavé pánvi orestujeme bez tuku mouku, poté do ní zašleháme mléko a uvaříme bešamel. Necháme zchladnout, vmícháme do něj žloutky, nastrouhaný sýr, 5 gramů strouhanky a drobně pokrájenou šunku. Do směsi vmícháme květák a sníh z bílků.
-
3
Směs narovnáme do vymazané zapékací mísy, kterou jsme vysypali 5 g strouhanky, a zapečeme v předehřáté troubě.