Nákyp z květáku s bešamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Květák
  • 20 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 10 g Strouhanka
  • 10 g Olej rostlinný
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Šunka tradiční
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 753 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 381.8 mg
  • Vláknina 4740 mg
  • Vitamín A 4740 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Po uvaření necháme květák řádně okapat.

  • 2

    Na nepřilnavé pánvi orestujeme bez tuku mouku, poté do ní zašleháme mléko a uvaříme bešamel. Necháme zchladnout, vmícháme do něj žloutky, nastrouhaný sýr, 5 gramů strouhanky a drobně pokrájenou šunku. Do směsi vmícháme květák a sníh z bílků.

  • 3

    Směs narovnáme do vymazané zapékací mísy, kterou jsme vysypali 5 g strouhanky, a zapečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu