Cordon bleu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 80 g Šunka dušená
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sýr Gorgonzola
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.41 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 886 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 186.3 mg
  • Draslík 493.3 mg
  • Vláknina 3521.9 mg
  • Vitamín A 3521.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky osušíme a lehce naklepeme. Mírně osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Na každou půlku řízku položíme plátek šunky a trochu sýra, v polovině přehneme a ve špičce zajistíme jehlou nebo párátkem. Zvenku posolíme a opepříme, obalíme v mouce.

  • 3

    Vajíčko ušleháme s 1 lžící vody, strouhanku dáme na talíř. Řízky obalíme nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance. Obal na řízek přimáčkneme.

  • 4

    Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme přepuštěné máslo. Řízek smažíme z každé strany na středně velkém plameni asi 5 min. dozlatova.

  • 5

    Citrony rozčtvrtíme a servírujeme s řízky.

Komentáře k receptu