Cordon bleu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 16 g
- Sodík 886 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 186.3 mg
- Draslík 493.3 mg
- Vláknina 3521.9 mg
- Vitamín A 3521.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky osušíme a lehce naklepeme. Mírně osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Na každou půlku řízku položíme plátek šunky a trochu sýra, v polovině přehneme a ve špičce zajistíme jehlou nebo párátkem. Zvenku posolíme a opepříme, obalíme v mouce.
-
3
Vajíčko ušleháme s 1 lžící vody, strouhanku dáme na talíř. Řízky obalíme nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance. Obal na řízek přimáčkneme.
-
4
Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme přepuštěné máslo. Řízek smažíme z každé strany na středně velkém plameni asi 5 min. dozlatova.
-
5
Citrony rozčtvrtíme a servírujeme s řízky.