Skopové s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Skopová kýta
  • 50 g Slanina vepřová
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 112.2 mg
  • Vláknina 1131.7 mg
  • Vitamín A 1131.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé skopové maso (kýtu nebo plec) prošpikujeme proužky slaniny potřenými nastrouhanou cibulí a sardelovou pastou.

  • 2

    Maso osolíme a vcelku dusíme v kastrolu na oleji, občas během dušení podlijeme vývarem (nebo vodou).

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme nastrouhanou citronovou kůru a nasekané kapary. Zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme.

  • 4

    Porce masa podáváme na nahřátých talířích.

Komentáře k receptu