Skopové s kapary
Suroviny
- 700 g Skopová kýta
- 50 g Slanina vepřová
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Kapary sterilované
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 31 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 112.2 mg
- Vláknina 1131.7 mg
- Vitamín A 1131.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé skopové maso (kýtu nebo plec) prošpikujeme proužky slaniny potřenými nastrouhanou cibulí a sardelovou pastou.
-
2
Maso osolíme a vcelku dusíme v kastrolu na oleji, občas během dušení podlijeme vývarem (nebo vodou).
-
3
Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme nastrouhanou citronovou kůru a nasekané kapary. Zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme.
-
4
Porce masa podáváme na nahřátých talířích.