Králík jako bažant

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Králík hřbet
  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Vepřové sádlo škvařené
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 65.2 mg
  • Vláknina 958 mg
  • Vitamín A 958 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí maso (hřbet nebo zadek) omyjeme, osolíme a prošpikujeme na hranolky nakrájenou slaninou.

  • 2

    V kastrolu na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme připravené maso a opečeme ze všech stran. Zalijeme horkou vodou, přidáme nové koření a pod pokličkou dusíme doměkka.

Komentáře k receptu