Jablka plněná paštikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Anglická slanina
  • 100 g Játra kuřecí
  • 100 ml Víno červené
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 93.1 mg
  • Draslík 237.2 mg
  • Vláknina 4304.5 mg
  • Vitamín A 4304.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší jablka rozpůlíme, vyjmeme jádřince a vydlabeme „misky“. Ty vyložíme plátkem slaniny a zakapeme vínem.

  • 2

    Drůbeží játra semeleme spolu se zbylou slaninou a cibulí, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Jablka naplníme játrovou hmotou, vložíme do pekáče, podlijeme vínem a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 150 °C zhruba 30 – 40 minut. Před závěrem pečení pekáč odklopíme.

Komentáře k receptu