Hustá omáčka z dýně s anglickou slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 23 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 27.2 mg
- Draslík 136.8 mg
- Vláknina 5188.6 mg
- Vitamín A 5188.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malou omytou dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka s vlákny, dýni oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Očištěnou cibuli a kvalitní prorostlou slaninu pokrájíme na kostičky. V kastrólu na olivovém oleji orestujeme slaninu dozlatova, pak ji z omastku vyjmeme a odložíme. Na tom samém omastku zpěníme cibuli, poté přidáme dýni, promícháme, přilijeme vodu, přidáme bobkový list, sůl a pod poklicí dýni dusíme doměkka přibližně 20 minut. Během dušení ji občas promícháme.
-
2
Mezitím si omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a odložíme stranou.
-
3
Z podušené dýně odstaníme bobkový list, přidáme k ní orestovanou slaninu a šťouchadlem na brambory dýni rozšťoucháme téměř dohladka. Vzniklou omáčku podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme ji posypanou petrželovou natí.