Dušená kapusta s petrželovou natí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 20 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 kg Kapusta hlávková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 32.4 mg
  • Draslík 1027 mg
  • Vláknina 9131.8 mg
  • Vitamín A 9131.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 249.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kapusty odřízneme poškozené listy, rozkrojíme na půlku. Odstraníme košťál, kapustu ještě rozřízneme a čtvrtky a pokrájíme na hrubé proužky. Pod tekoucí vodou důkladně opereme a necháme okapat. Vložíme do vroucí vody, povaříme do poloměkka. Potom scedíme, opět necháme okapat.

  • 2

    Na malé kostky nakrájenou slaninu dáme do hrnce, osmažíme na křupavé škvarky, přidáme máslo, na tenké pásky rozkrájenou cibuli, osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, zapražíme a vložíme okapanou kapustu. Zalijeme 5 dl horkou vodou a dusíme do měkka.

  • 3

    Před dokončením dušení do kapusty přidáme na tenké plátky krájený česnek, nasekanou petrželovou nať. Podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.

Komentáře k receptu