Tvarůžkový paprikáš s haluškami
Suroviny
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Slanina vepřová
- 10 g Sůl
- 9 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 1.17 g Sádlo škvařené
- 300 g Mouka polohrubá
- 6 g Paprika mletá sladká
- 200 g Tvarůžky olomoucké malé
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Feferony
- 4 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 1 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1410 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 167.5 mg
- Draslík 192.6 mg
- Vláknina 5631.3 mg
- Vitamín A 5631.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vajec, 5g soli a vody důkladně vypracujeme hladké těsto tak husté, aby šlo jen silou protlačit přes haluškový cedník. Halušky protlačíme do vroucí osolené vody a 4 minuty povaříme, scedíme a necháme okapat.
-
2
Na hluboké pánvi na lžičce sádla osmahneme slaninu na kostičky a na ní zpěníme cibuli nadrobno. Přidáme nakrájenou feferonku a orestujeme, zaprášíme paprikou a hladkou moukou. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Přidáme nakrájené tvarůžky a omáčku zahříváme, dokud se sýr neroztaví. Do omáčky nasypeme okapané halušky a promícháme.