Olomoucké střapáče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1594 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 22.7 mg
- Draslík 679.9 mg
- Vláknina 9700 mg
- Vitamín A 9700 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nastrouháme, v míse smícháme s moukou a solí a vypracujeme hladké těsto. Lžící namočenou v oleji vykrajujeme noky, které vhazujeme do vroucí osolené vody a necháme 5 minut vařit, vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, na ní zpěníme cibuli nadrobno a nakonec přidáme nastrouhané tvarůžky, které necháme na cibuli rozpustit. Hotovou směs vmícháme do okapaných nočků a podáváme.