Olomoucké střapáče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 200 g Slanina vepřová
  • 20 g Sůl
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 400 g Tvarůžky olomoucké věnečky
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1594 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 22.7 mg
  • Draslík 679.9 mg
  • Vláknina 9700 mg
  • Vitamín A 9700 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nastrouháme, v míse smícháme s moukou a solí a vypracujeme hladké těsto. Lžící namočenou v oleji vykrajujeme noky, které vhazujeme do vroucí osolené vody a necháme 5 minut vařit, vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, na ní zpěníme cibuli nadrobno a nakonec přidáme nastrouhané tvarůžky, které necháme na cibuli rozpustit. Hotovou směs vmícháme do okapaných nočků a podáváme.

Komentáře k receptu