Srnčí kýta na žampiónech

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 800 g Srnčí kýta
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 41 mg
  • Draslík 212 mg
  • Vláknina 1039.8 mg
  • Vitamín A 1039.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na proužky. Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

  • 2

    Srnčí kýtu omyjeme, osušíme, prošpikujeme ji slaninou, opepříme a osolíme. Pak ji vložíme do pekáče s rozpuštěným máslem, podlijeme pivem a trochou vody a v předehřáté troubě ji pečeme doměkka. Maso během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.

  • 3

    Měkké maso z pekáče vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu vydusíme, osmažíme na ní nakrájené žampióny, pak ji zaprášíme moukou, naředíme vodou, dochutíme pepřem a solí a krátce převaříme. Do šťávy dáme plátky masa a krátce je prohřejeme.

  • 4

    Srnčí kýtu na talířích přelijeme šťávou a podíváme s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu