Kachna dušená v pivní omáčce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 1 ks Celer bulvový
  • 4 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 ks Kachna domácí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 288 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 54.2 mg
  • Draslík 927 mg
  • Vláknina 18362.2 mg
  • Vitamín A 18362.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 110.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 77 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme, nadrobno pokrájíme. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.

  • 2

    Kachnu omyjeme, osušíme, rozporcujeme, porce osolíme.

  • 3

    V hrnci krátce osmahneme nakrájenou slaninu, pak na ni vložíme porce kachny, ze všech stran je opečeme a vyjmeme. Do hrnce nasypeme nakrájenou cibuli a zeleninu, osolíme ji, osmažíme. Poté do hrnce vrátíme porce kachny, přilijeme pivo s trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu, ke konci dušení poklici odklopíme, aby maso zčervenalo. Měkké porce kachny opět z hrnce vyndáme, zeleninu prolisujeme přes síto, zalijeme ji smetanou, rozšlehanou s moukou, omáčku dochutíme pepřem, solí a krátce provaříme.

  • 4

    Porce kachny přelité pivní omáčkou podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu