Pikantní hovězí na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Masox
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 133 mg
  • Draslík 183.1 mg
  • Vláknina 2894.5 mg
  • Vitamín A 2894.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme s trochou soli. Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme.

  • 3

    Ve větší pánvi osmažíme slaninu, přidáme k ní kousky masa a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Potom do pánve přimícháme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova, přidáme utřený česnek, přilijeme pivo a trochu vody, vše promícháme a krátce povaříme. Ke směsi přisypeme nakrájenou petrželku, bobkový list, tymián a cukr, přilijeme ocet a ve vodě rozmíchaný Masox. Pánev přikryjeme poklicí a maso dusíme doměkka.

  • 4

    Měkké maso zaprášíme moukou, promícháme a směs ještě krátce bez pokličky necháme vařit.

Komentáře k receptu