Pikantní pivní polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 0.01 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 121.4 mg
  • Vláknina 1966.3 mg
  • Vitamín A 1966.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu a housky nakrájíme na malé kostičky. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a najemno ji nasekáme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, osmažíme na něm připravenou slaninu, cibuli a česnek a na závěr ještě přisypeme nakrájené housky. Vše zalijeme pivem, přivedeme ho k varu a necháme vařit 10 minut. Polévku podle chuti opepříme a osolíme. Podáváme ji horkou, posypanou nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu