Ticinská pečeně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 150 g Cibule
  • 100 g Mrkev kořen
  • 10 g Slanina vepřová
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 60 ml Olej olivový
  • 100 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 4 dl Víno červené
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1042 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 146.7 mg
  • Draslík 242.6 mg
  • Vláknina 4277.5 mg
  • Vitamín A 4277.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Vyjmeme a uchováme teplé, na výpek vložíme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Opečeme doměkka, zalijeme vínem a rajským protlakem a pár minut povaříme. Do základu vrátíme zpět maso, přidáme bobkový list, hřebíček, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme hodinu a půl, podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, z omáčky vyjmeme hřebíček a bobkový list. Omáčku rozmixujeme, dokořeníme podle chuti a hotovou omáčkou přelijeme plátky masa.

Komentáře k receptu