Závitky z roštěné plněné slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 400 g Zelí kysané
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 735 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 592 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 134.5 mg
  • Draslík 611.6 mg
  • Vláknina 916.3 mg
  • Vitamín A 916.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí scedíme (nálev odložíme) a překrájíme.

  • 2

    Plátky masa poklademe slaninou a zelím. Zavineme, sepneme a obalíme v mouce.

  • 3

    Na pánvi na rozehřátém másle závitky osmažíme ze všech stran a vložíme do pekáče. Do výpeku na pánvi vlijeme trochu nálevu ze zelí, rozdrobenou kostku bujonu a provaříme. Poté nalijeme na závitky, zasypeme cibulí a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 140°C, až je maso měkké. Během pečení závitky obracíme a přeléváme výpekem.

  • 4

    Měkké závitky zbavíme jehel a přelijeme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu