Kuře pečené na portském víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 33 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 179.4 mg
- Draslík 467.3 mg
- Vláknina 290.5 mg
- Vitamín A 290.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Každé stehno pak ještě obalíme dvěma plátky slaniny, které připevníme párátky.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a stehna na něm opečeme z obou stran. Do pánve přilijeme portské víno a pomerančovou šťávu, přidáme nové koření, podle chuti pepř a sůl, vše promícháme a pod pokličkou na mírném ohni 30 až 40 minut dusíme. Během dušení stehna přeléváme výpekem, v případě potřeby přilijeme portské víno.
-
3
Vhodnou přílohu jsou vařené brambory nebo kdoule.