Mufloní guláš na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 150 g Chléb konzumní
  • 50 g Pórek
  • 300 g Rohlíky bílé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín celý
  • 3 g Majoránka
  • 2 g Bobkový list
  • 3 g Nové koření celé
  • 2 g Tymián sušený
  • 3 g Jalovec
  • 50 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Paprika zelená
  • 50 g Olej slunečnicový
  • 1000 g Mufloní maso
  • 100 ml Víno červené
  • 800 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 ks Masox
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1078 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 29.3 mg
  • Draslík 1019.1 mg
  • Vláknina 15562.7 mg
  • Vitamín A 15562.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné a vykoštěné maso z muflona nakrájíme na kostky, cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, papriku zbavíme jádřince nakrájíme na nudličky, slaninu bez kůže na kostičky, česnek prolisujeme a střídku staršího chleba natrháme na malé kousky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme kostičky slaniny, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli s pórkem, osmažíme dorůžova, posypeme mletou paprikou, kmínem a jakmile tuk zčervená od papriky, přidáme maso, rychle osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem z hovězích kostí, okořeníme celým novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, tymiánem, ochutíme masoxem a zvolna dusíme téměř doměkka. Zahustíme kousky chleba, přidáme česnek, papriku, majoránku, přilijeme červené víno a dodusíme. Před podáváním vyndáme z guláše celé koření.

  • 3

    Guláš podáváme s čerstvými křupavými rohlíky.

Komentáře k receptu