Hovězí maso na zázvoru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 60 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 103.7 mg
  • Vláknina 1548.5 mg
  • Vitamín A 1548.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme na nudličky maso a se zázvorem promícháme, osolíme, přidáme papriku a prolisovaný česnek.

  • 2

    20 minut necháme odležet a poté na rozehřátém oleji opečeme.

  • 3

    Na pánvi zesklovatíme slaninu a cibuli zpěníme.

  • 4

    Přidáme maso i s vypečenou šťávou, zasypeme hladkou moukou a opražíme.

  • 5

    Podlijeme teplou vodou s kouskem masoxu, promícháme a 50 minut dusíme v papiňáku.

  • 6

    Poté podáváme.

Komentáře k receptu