Houbové ragú na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Houby čerstvé
  • 60 g Šalotka
  • 80 g Zakysaná smetana
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 80 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1021 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 36.3 mg
  • Draslík 642.6 mg
  • Vláknina 6645 mg
  • Vitamín A 6645 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné houby nakrájíme na silnější plátky, oloupanou šalotku nadrobno, slaninu na nudličky, petrželku posekáme na jemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme šalotku, zpěníme, nakonec přisypeme houby. Ochutíme solí, pepřem, houby dusíme, dokud se vlastní šťáva neodpaří. Houby necháme trochu osmahnout a odstavíme. Do pánve přilijeme bílé víno, zakysanou smetanu, posypeme petrželkou a promícháme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu ke grilovaným pokrmům.

Komentáře k receptu